Per fiets naar de artiest

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
05/04/2008
Op 12 en 13 april organiseert de gemeente Jette, voor het derde jaar op rij, een Artiestenparcours. Het aantal deelnemende kunstenaars neemt alsmaar toe. Deze keer doen er meer dan honderd dertig mee, driemaal zoveel als in 2006.

Alle kunstenaars wonen in Jette of hebben op de een of andere manier met de gemeente te maken. Ze tonen hun werk in hun atelier of exposeren bij gastgezinnen, in het gemeentehuis of in het gemeenschapscentrum Essegem.

De artiesten zijn van allerlei pluimage. Er zijn veel schilders en beeldhouwers bij, maar ook keramisten en juweelontwerpers, jazzmuzikanten, klankartiesten en drummers, fotografen en dichters, dansers en graffitikunstenaars.

De organisatoren van het evenement - de Vlaamse en Franse Gemeenschap in Jette, het gemeenschapscentrum Essegem en het Centre Culturel de Jette - hebben de brochure helemaal vernieuwd. In de plaats van een groot plan met alle te bezoeken adressen is Jette nu opgedeeld in drie wijken: noord, centraal en zuid. Per wijk is er een plannetje en ook een fietsroute, want nieuw dit jaar is dat op het Kardinaal Mercierplein fietsen worden verhuurd. Hiervoor werd een beroep gedaan op het fietsatelier Cyclo. Dat verhuurt tegen 2,50 euro vouwfietsen waarmee de bezoekers vier uur lang op pad kunnen.

Het Artiestenparcours wordt op vrijdagavond 11 april in Essegem geopend met een artistieke receptie met 'eetbare kunst', verzorgd door de leerlingen van de kunsthumaniora van het Koninklijk Atheneum van Jette en van de hotelschool Elishout. Zij zullen voor de gelegenheid enkele bekende schilderijen van René Magritte, Vincent van Gogh en Andy Warhol voorstellen in hapjes, die de aanwezigen tijdens de receptie kunnen opeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni