Filmmuseum sluit de deuren voor renovatie

© tvbrussel
15/06/2006
Op 16 juli sluit het filmmuseum zijn deuren voor een grondige renovatie. Het zal een complete facelift ondergaan en terugkeren naar de stijl zoals architect Victor Horta het bedacht had. Bij de heropening, op 1 september 2007, zal het museum er twee nieuwe zalen bij hebben.

"Het museum was eigenlijk versleten: het wordt drukbezocht dus renovatie was hoe dan ook nodig. Het vertrekpunt was een betere projectie: het museum gaat al mee van begin jaren '60 en we willen evolueren" zegt Gabriëlle Claes, Conservator van het Fimarchief.

Daarom zal het museum de komende maanden dus grondig gerenoveerd worden. De architecten gaan terug naar de bron en zal er binnen een jaar grotendeels uitzien zoals Victor Horta het destijds had bedoeld. Er zal ook een nieuwe verdieping in het museum worden bijgebouwd, in een nu nog leegstaande ruimte.

"Deze ruimte wordt nu enkel gedeeltelijk gebruikt en zal omgebouwd worden tot twee zalen: één voor 117 personen en een andere voor 29 personen. Er komt ook een nieuwe technische ruimte", volgens architecte Hilde Daem.

Ondanks de sluiting van het museum moeten liefhebbers van oude films toch niet op hun honger blijven zitten. Gabriëlle Claes stelt iedereen gerust: "Er zal een gelijkaardige programmatie lopen in een filmzaal vlakbij het filmmuseum, in de Ravensteingalerij, met dagelijks filmvoorstellingen, nét zoals in het museum."

Het filmarchief blijft tijdens de werken gewoon open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni