Fin maakt kunst met bomen

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
16/05/2008
Sinds vorige week bouwt de Finse kunstenaar Jaakko Pernu een monumentaal kunstwerk op uit bomen en planten, in de tuin van het gemeentehuis van Jette. Het werk maakt deel uit van het project Natuur-Sculptuur van Atelier 340 Muzeum.

Het project Natuur-Sculptuur wil een artistiek circuit aanleggen doorheen Jetse privégronden en semi-publieke tuinen. Volgens schepen van Franstalige Cultuur Paul Leroy (LBJ) zal het kunstwerk twee jaar lang in de tuin van het gemeentehuis staan.

De gemeente sloot een twee jaar durende overeenkomst met Atelier 340 Muzeum over de financiering van de aankoop van het werk. De kosten voor het maken van de sculptuur worden geschat op 17.500 euro.

Om Atelier 340 Muzeum te steunen bij de financiering stemde het gemeentebestuur ermee in dat het atelier, dat gehuisvest is in panden van de gemeente, voor de jaren 2007 en 2008 geen erfpachtcanon betaalt. Dat komt neer op een bedrag van 3.820,22 euro. Het gemeentebestuur heeft vooraf uitgebreid advies gevraagd over deze manier van financieren, onder meer aan meester Marc Uyttendaele.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni