Waar en wanneer weet niemand exact, maar vanavond geeft de controversiële Franse komiek Dieudonné een optreden in Brussel. Controversieel, want volgens sommige is Dieudonné een extreem-rechtse antisemiet. Anderen hebben het over onbegrepen humor.

Wie de show wou zien moest zich eerst inschrijven op een website en kreeg na betaling een garantie op een SMS met de locatie van het optreden.

Dieudonné is dan ook erg omstreden. De Parijse humorist deed in het verleden stof opwaaien met antisemitische uitspraken en wordt door sommigen in de extreem-rechtse hoek gezet. Nochtans stond hij in het begin van de jaren negentig bekend als een linkse artiest. Een ding is zeker: Dieudonné schuwt de controverse niet. Hij werd daarom al enkele keren veroordeeld in Frankrijk.

Zijn voorstanders vinden hem onbegrepen en hekelen de vermeende censuur. In het verleden hebben verschillende Brusselse gemeenten al optredens van Dieudonné verboden uit vrees voor rellen.

De geheimdoenerij legt Dieudonné in ieder geval geen windeieren. Tussen de vijfhonderd en de duizend mensen zullen zijn show vanavond bijwonen en die betalen allemaal dertig euro voor een kaartje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni