De KVS brengt een programma over sluiers. Er komt een debat met voorname heren en dames die een uitgesproken mening hebben over het dragen van een sluier. De KVS programmeert ook een Nederlandse voorstelling over moslimvrouwen.

De 'Gesluierde Monologen' ontstond toen Adelheid Roosen speelde in de 'Vaginamonologen'. "Ik was verbaasd over de succes van die voorstelling. Ik dacht dat dit een goed concept was om de moslimvrouwen aan het woord te laten. We praten steeds over die vrouwen, maar we kennen ze eigenlijk niet."

Artistiek directeur Jan Goossens: "Ik had in Nederland 'De Gesluierde Monologen' gezien en ik was daar erg van onder de indruk. In Nederland was daar ontzettend veel over te doen. Die voorstelling stelt een aantal cruciale vragen.

De KVS organiseert eveneens een debat in samenwerking met de krant De Morgen. Yves Desmet modereert en ontvangt gasten zoals VLD-voorzitter Bart Somers, sociologe Nadia Fadil, emeritus-professor Etienne Vermeersch en Laila Ekchouchou van het platform 'Blijf van mijn hoofddoek'.

'De Gesluierde Monologen'
27 - 28 - 29 januari

Sluierdebat: 25 januari

reserveren op 02-210.11.12
of tickets@kvs.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni