Gulden Ontsporing geklopt door WK-finale

© brusselnieuws.be
12/07/2010
Terwijl voetbalminnend Brussel aan de Beurs een Spaans feestje bouwde, trok de Gulden Ontsporing opvallend minder volk dan andere jaren. Naar schatting 2 à 3.000 mensen keken op de Grote Markt naar de concerten ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. [2 reacties]

Exacte cijfers zijn er niet maar de Grote Markt liep zeker niet vol tijdens de dertiende editie van de Gulden Ontsporing. "We denken dat er 2 à 3.000 mensen zijn komen kijken maar dat is en blijft een ruwe schatting want officiële tellingen zijn er niet," zegt Isabelle Decallone van de AB.

Vooral de hitte en het WK hielden de mensen weg van de Gulden Ontsporing. "We hadden de lagere opkomst verwacht. Het was zo zwoel dat veel mensen elke inspanning vermeden en daarnaast hadden we de pech dat de finale van het WK voetbal tegelijk plaats vond."

Mogelijk was ook de affiche, met onder meer Will Tura en Thé Lau, minder aantrekkelijk dan andere jaren. Bart Peeters of Boudewijn De Groot zorgden op vorige edities wel eens voor een volle Grote Markt.

Gezien de omstandigheden was het volgens de organisatoren toch een geslaagde editie. "Van de mensen die er wel waren hebben we alleen maar positieve commentaren gehoord," aldus nog Decallone. "Het is ook niet zo dat er amper honderd man was. Ik denk dus niet dat we het evenement in vraag moeten stellen. De optredens in de Steenstraat waren ook een succes. Daar zag het op een bepaald moment zwart van het volk."

Omwille van het WK voetbal verkoos de VRT om de Gulden Ontsporing niet uit te zenden. tvbrussel deed dat wel en zendt tot vrijdag ook nog een compilatie uit, van 17 tot 18 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni