Harense Dorpsfeesten met droeve noot

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
16/05/2008
Op zaterdag 17 mei zijn er weer Harense Dorpsfeesten. Het feest betekent ook het afscheid van Liesbet Christiaen van De Linde.

Op de Dolle Dorpsdagen bulkt het weer van livemuziek, brocantes en kinderpret. Speelvogels kunnen zich uitleven op het springkasteel en het spelletjescircuit. En ze kunnen zich natuurlijk ook laten schminken. Voor de durvers is er de klimmuur. Verenigingen bereiden lekkere hapjes en drankjes. Heb je steviger honger, dan kun je terecht aan de barbecuestand. Ook aan muziek geen gebrek: om 13 uur geeft Abigail Collins de aftrap met een portie absurd straattheater, gevolgd door de stoere cowboys van Buck Jones en de Ambrassband.

De Dolle Dorpsdagen luiden ook het vertrek in van Liesbet Christiaen, die drie jaar centrumverantwoordelijke van De Linde was. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan en gaat aan de slag in het jongerencentrum Aximax. Jos Michiels, voorzitter van De Linde, vindt het vertrek jammer. "Liesbet heeft veel activiteiten in het centrum georganiseerd, ook samen met Toogenblik en de parochie. Dan denk ik meteen aan het tuinfeest en het kerstconcert. Met beperkte middelen heeft ze er iets moois van gemaakt."

Ook pastoor Bernard Lenaerts betreurt haar vertrek. "Ze is erin geslaagd het hele centrum te doen heropleven. Ook de oudere Harenaars en allochtone inwoners heeft ze betrokken bij De Linde. Dan denk ik meteen aan het Marokkaanse trouwfeest dat er ooit plaatsvond."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni