Het nieuwe seizoen van De Munt: 'Book ahead'

Jean-Marie Binst
© Agenda Magazine
20/06/2007
Tijdens het nieuwe productieseizoen breekt De Munt volledig uit zijn bastion. En dat heeft niets te maken met de buitenlandse tournees van het Koor en Orkest van De Munt, maar met de nieuwe politiek van prominente zichtbaarheid in domeinen buiten het theater. Het seizoen 2007-2008 is het eerste onder leiding van Peter de Caluwe.

De KVS, het Kaaitheater, de Hallen van Schaarbeek, het Théâtre du Vaudeville, het Théâtre National, het Paleis voor Schone Kunsten, de Sint-Michielskathedraal (onder voorbehoud), en zelfs Sint-Baafs (in Gent) en deSingel (in Antwerpen) worden als publieksverruimende 'nevenpodia' naast het operahuis gebruikt. De Munt gaat extra muros in de grote cultuurhuizen van Brussel, én daarbuiten. Vandaar dat het diverse publiek van deze Brusselse podia naar tickets zullen vissen zodra de seizoensbrochures zijn uitgebracht. Hoog tijd dus om uw agenda open te leggen en aan te stippen wat u niet wil missen in de herfst, winter en lente 2007-2008.
De abonnementsformules van De Munt werden trouwens sterk verfijnd. Zo zijn er nu thematische abonnementen als 'Lotsbestemmingen/Destinées' rond belangrijke figuren uit de Griekse tragedie (van Antigone en Medea tot Phaedra). Phaedra wordt trouwens dé Berlijnse en Brusselse wereldcreatie (in september) van de 81-jarige Hans Werner Henze met mezzosopraan Magdalena Kožená op wiens lijf Henze de titelrol geschreven heeft. Ook La Forza del destino mag u niet missen. Kožená komt trouwens nog terug met Dvořák-liederen.

Verder is er nog een thema-abonnement 'Weens parcours/Parcours viennois' met alles toegespitst op muziek van Schönberg, Berg en Webern. Een kans om dirigent Pierre Boulez en de volgende danscreatie van Anne Teresa De Keersmaeker te ervaren: de cyclus Creaties/Créations, met vijf ongeziene producties. En een 'Theaterwandeling/Itinéraires scèniques' waarin zowel een recital, een dansvoorstelling, een opera en een groot concert wordt gestoken, met enkele data naar keuze als toemaatje. Zo mag u zonder spijt al reserveren voor Shakespeare in Music in de KVS-Bol, Roman Tragedies in het Kaaitheater en Wozzeck in De Munt.
Daarnaast zijn er nog hernieuwbare 'Dansabonnementen' met alle grote namen uit de hedendaagse dans, een 'Ontdekkingsabonnement/Carnet découverte' en 'Opera à la Carte' - thema's die voor zich spreken.

Al deze abonnementen worden al te koop aangeboden, op het 'Jongerenabonnement/Abonnement pour les jeunes' (-26) na, dat pas vanaf 25 augustus vrijgegeven wordt. Alle abonnementsformules met vaste data worden aan halve prijs aangeboden voor wie jonger is dan 26 jaar. Alle tarieven voor 2007-2008 blijven overigens gelijk aan die van het vorige seizoen, zodat u bijvoorbeeld - in het goedkoopste geval - vijf opera's kan meepikken voor veertig euro (of twintig euro voor -26-jarigen: dat is vier euro per voorstelling)! Laat u vooral adviseren aan de ticketbalie in de Ateliers van de Munt (aan de achterzijde van De Muntschouwburg), want de combinatiemogelijkheden in de seizoensbrochure vergen wel wat denk- en puzzelwerk als u uw lievelingsmuziek, -opera of -dansvoorstelling aan de scherpste prijzen wil meepikken. De 'grote stemmen' bijvoorbeeld zullen snel de deur uit zijn: Dame Felicity Lott (met een liefdesrepertoire), Barbara Hannigan, Christine Schäfer, Dietrich Henschel en Petra Lang. Of het kerstconcert van De Munt onder leiding van Maxim Piers (slechts twee dagen!, dat de traditionele langdurige eindejaarsopera vervangt). Als slachtoffer van de concertluxe die Brussel overspoelt, moet u dus vertrouwd geraken met 'snelle boekingen'.

:: De Munt, Muntplein, Brussel, 02-229.12.00, 070-23.39.39, info@demunt.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni