Jan Bucquoy heeft zijn Slipmuseum heropend in de Marollen. Ondergoed van bekende sterren en mindere goden worden er uitgestald. De blauw-witte slip van Didier Reynders is het pronkstuk. 'Zonder slip is iedereen gelijk,' vindt Bucquoy.

Er zijn twee strings van de Franse pornoster Brigitte Lahaie te bewonderen, maar ook het ondergoed van BV's zoals Els De Schepper en Stany Crets. En minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap Fadila Laanan heeft het museum gesubsidieerd met een intiem kledingstuk uit haar eigen kleerkast. Alle slips zijn voorzien van een certificaat van de vroegere dragers.

De anarchist-kunstenaar wilde de 'vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid' bevorderen door slips te vragen aan bekende mensen, en ze daarna tentoon te stellen. "Want als we onze slip uittrekken, verdwijnt de ongelijkheid en wordt iedereen gelijk," zegt Bucquoy.

De collectie werd vroeger in het huis van Jan Bucquoy tentoongesteld, tot hij gedwongen moest verhuizen. Na lange omzwervingen hebben de onderbroeken een nieuwe thuis gevonden.

:: Slipmuseum, open in het weekend van 10u30 tot 17u, Vossenstraat 36, 1000 Brussel.

Evenementen, festivals en andere activiteiten deze zomer in Brussel, op www.zomeragenda.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni