Jongens en meisjes en wetenschap

Anne Brumagne
© Agenda Magazine
30/04/2008
De Vlaamse organisatie Jeugd, Cultuur en Wetenschap en de Franstalige Jeunesses Scientifiques de Belgique slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een nieuwe editie van WetenschapsEXPOsciences op de Heizel.

Al maanden lang werken jongeren tussen 5 en 25 in schoolverband of in hun vrije tijd aan allerlei projecten over wetenschap, technologie of samenleving. Ze voeren zelf onderzoeken uit, formuleren hypothesen, experimenteren en trekken besluiten, net zoals echte wetenschappers dat doen. Tijdens de Wetenschapsexpo krijgen de jongeren de gelegenheid om hun resultaten voor te stellen aan het grote publiek, en kennis te maken met andere wetenschappers in spe uit een aantal andere Europese landen en uit Zuid-Afrika en Mexico. De buitenlanders werden in hun eigen land bij soortgelijke happenings bekroond en mochten daarom naar België afzakken. De jonge geleerden die de beste projecten voorleggen in Brussel zullen op hun beurt hun resultaten in Hongarije mogen presenteren.

Centraal in het Heizelpaleis wordt een ecologisch dorp gebouwd, dat het publiek toont hoe het energie kan besparen, en wat de energieverslinders zijn, bijvoorbeeld in de eigen slaap- en studeerkamer. Verschillende milieuorganisaties geven dit ecologische dorp mee vorm. Op zaterdagvoormiddag bij het ontbijt wordt ook het muzikale spektakel Afrika+ voorgesteld, dat de wiskundige structuren in de Afrikaanse muziek voorstelt. Die dag loopt ook het 5e festival van Les Petits Débrouillards, een vereniging die 5 tot 14-jarigen warm wil maken voor de wetenschap.

:: WetenschapsEXPOsciences
wanneer: 8 > 10 mei (8 & 9 mei van 10 > 17.00 uur en op 10 mei van 10 > 15.00 uur - ontbijt om 8.30 uur)
waar: Brussels Expo (Paleis 1),Belgiëplein - Heizel, Laken, 02-537.03.25,
tickets: €2,5: lid JCW of JSB)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni