Josse De Pauw zingt en danst

Het loopt wat uit de hand met de activiteiten van Josse De Pauw. Zijn nieuwe tekstenbundel Nog is de boekentoptien binnengeslopen, en in zowat alle Vlaamse steden is er theaterwerk van of met hem te zien. Een eigen vereniging met onderdak in het Kaaitheater moet vanaf nu zijn boodschappen aan de wereld stroomlijnen.

Na zijn verblijf in Brugge als artistiek leider van Het Net en zijn seizoen als intendant van het Antwerpse Toneelhuis in het seizoen tussen Luk Perceval en Guy Cassiers (2004-2005) komt Josse De Pauw wellicht terug naar Brussel met een eigen vzw. De Pauw: "Ik doe inderdaad een aanvraag om samen met de mensen om me heen een structuur op te zetten waarin ik mijn schrijf-, film- en theaterwerk kan onderbrengen, zodat ik me niet meer zo versplinterd voel als de laatste jaren. Als alles goed is, ga ik logistiek onder dak in het Kaaitheater, de plek die ik mee heb opgebouwd."

De vzw van De Pauw zal Zang en Dans heten. "En wel omdat Gerard Reve volgens de overlevering op de vraag wat de kunsten zouden moeten zijn, ooit zou hebben geantwoord: 'Als het goed zit, is het altijd zang en dans.' Dat vond ik heel mooi."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Ever Meulen: de man die Louis Vuitton naar Brussel bracht
  • Coyotes: Les acteurs lumineux de la nouvelle série Noire
  • Ian Dykmans: a fable in photos
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement