Koningshuis duikt half jaar onder

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
22/12/2004
De Bellevuemusea op het Paleizenplein sluiten van 1 januari tot en met 30 juni 2005 de deuren voor een grondige restyling. In de zomer wordt het een 'referentiemuseum' voor de geschiedenis van het vaderland.
De Bellevuemusea, die beheerd worden door het Fonds Bellevue van de Koning Boudewijnstichting, huisvesten het Museum van de Dynastie, het Memoriaal Koning Boudewijn en Knooppunt@democratie.
Naar aanleiding van de 175ste verjaardag van België in 2005 trekt de Koning Boudewijnstichting 1,70 miljoen euro uit om de musea te vernieuwen. Door de werkzaamheden doen de musea de eerste helft van 2005 niet mee aan de nationale feestelijkheden.

Knooppunt@democratie blijft wel doorwerken om leerlingen vertrouwd te maken met de democratische instellingen. Ook de toegang tot de archeo­logische site van het hertogelijk paleis op de Koudenberg blijft open. De werkzaamheden aan de Bellevuemusea omvatten werk aan de traphal en de ontvangstruimte, de inrichting van een tuinterras, een winkel, een eetsalon, een vergaderzaal en een polyvalente ruimte voor schoolgroepen. Voorts wordt de verlichting vernieuwd, worden er honderd ramen gerenoveerd en komen er een lift en een externe hellingbaan bij de hoofdingang. Het museumparcours wordt volledig vernieuwd door de firma Tijdsbeeld & Pièce Montée (Gent), die twaalf zalen zal aankleden met een hedendaagse, pedagogische en kritische museografie, waarbij 175 jaar geschiedenis van België onder meer met audiovisuele getuigenissen en infokiosken in kaart wordt gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni