Kunstveiling Wiels brengt kwart miljoen euro op

© FM Brussel
26/11/2009
Een kwart miljoen euro. Dat was de opbrengst van een succesvolle kunstveiling in het hedendaagse kunstencentrum Wiels.

Wiels heeft dringend geld nodig om de werkzaamheden aan het gebouw in Vorst verder af te werken. Het eigen geld is echter op en dat van de overheid laat op zich wachten. Wiels krijgt in totaal bijna 3 miljoen euro van Beliris, het samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en het Brussels gewest. "De overheid is laat met de betaling van subsidies," zegt directeur Dirk Snauwaert. "De kosten voor de werkzaamheden én de werking van Wiels samen, is te veel om te dragen."

Het hedendaagse kunstencentrum organiseerde daarom gisteren een eerste Benefit Art Auction Party. Het werk van gerenommeerde kunstenaars uit het binnen- en buitenland werd er per opbod verkocht. Onder andere Anne-Mie Van Kerkhoven, Simon Starling en Ann Veronica Janssens schonken werk voor de veiling. Blikvanger was het werk dat Luc Tuymans voor het goede doel afstond.

Aan welk bedrag de kunstwerken afzonderlijk onder de hamer gingen, is niet bekend. In totaal bracht de veiling wel zo'n kwart miljoen euro. Snauwaert: "De veiling was een onverhoopt succes die mijn verwachtingen verdubbeld hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni