La Cambrestudenten stellen eindwerk voor in défilé

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
06/06/2012
De modestudenten van La Cambre stellen op 8 en 9 juni hun eindwerk voor, tijdens het jaarlijkse defilé in de Hallen van Schaarbeek. Wie benieuwd is naar het talent van morgen, boekt maar beter een zitje voor dit gerenommeerde mode-evenement.

Terwijl de meeste Brusselse studenten hun eindwerk gewoon aan de onthaalbalie kunnen afgeven en eventueel moeten verdedigen voor een kleine jury, stellen de modestudenten van La Cambre hun eindproject voor aan een volle zaal, inclusief professionele jury onder leiding van Didier Vervaeren - ooit zelf student aan La Cambre, nu creative director voor Modo Brussels - en modepers.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni is het zover. Vanaf 21uur sturen de ontwerpers uit de vijf modejaren hun collectie de catwalk op, goed voor een paar uur Brusselse fashion. Het is zoals elk jaar vooral uitkijken naar de creaties van de laatstejaars. In een (recent) verleden studeerden onder andere Kim Stumpf, Sandrina Fasoli en Michael Marson, Cathy Pill en Olivier Thyskens af aan La Cambre.

Spotlights
Het wordt een gezellige drukte in de Hallen van Schaarbeek. Op vrijdag loopt de spanning hoog op, en zijn modepers en -fotografen massaal aanwezig. Zaterdag is de sfeer meer gelaten, en komen vooral familie en vrienden het defilé bijwonen. Het evenement staat op beide dagen letterlijk en figuurlijk in de spotlights, en bijgevolg is het behoorlijk warm in de zaal. Staanplaatsen kosten 17 euro en voor een zitje betaalt u 32 euro.

20.00, €17/32

Tickets via Sherpa op tel. 070-25.20.20

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni