Laatste editie KfdA met Frie Leysen loopt af

© FM Brussel
26/05/2006
Zaterdag loopt de 11e editie van het KunstenFESTIVALdesArts in Brussel ten einde. Drie weken lang traden artiesten uit de hele wereld op verschillende locaties in Brussel op. Voor Frie Leysen betekent het ook het einde van een periode.

Met 30.000 bezoekers blikt de organisatie van het tweetalige festival terug op een geslaagde editie. Voor Frie Leysen eindigt met deze editie ook haar functie als directeur van het festival. Van 1994 tot 2006 stond ze aan het roer van het festival en zette ze het KunstenFESTIVALdesArts op de culturele kaart.

"Na 11 edities staat het festival er en ik denk dat we momenteel ook mogen bestaan. Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar ik vind het artistiek heel belangrijk dat de internationale circulatie in Brussel een feit is. Politiek en maatschappelijk vind ik het belangrijk dat de brug tussen de twee gemeenschappen bestaat en niet alleen tijdens de maand mei maar tegenwoordig ook tijdens het hele seizoen."

Leysen begint volgende maand met een nieuw project in de Arabische wereld. Bij het KunstenFESTIVALdesArts zelf wordt ze opgevolgd door het duo Christophe Slagmuylders en Roger Christman.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni