Laatste keer Couleur Café op T&T

© Leen Van Laethem

Couleur Café moet voor 2017 op zoek naar een nieuw festivalterrein. Zowel de Haven van Brussel als Thurn & Taxis hebben dat aan de organisatoren laten weten.

Het wereldmuziekfestival Couleur Café begon ooit in de Hallen van Schaarbeek maar werd écht groot twintig jaar geleden, toen het de tenten opsloeg aan Thurn & Taxis. Dat was toen een braakliggend terrein zonder een concrete toekomst.

Dat is vandaag helemaal anders. Er staan heel wat gebouwen in de steigers. Er is het enorme Meandergebouw voor de Vlaamse administratie (klaar in de lente van 2017), nieuwe woningen aan de kant van de Picardstraat (klaar in oktober dit jaar), het park is in volle ontwikkeling (vandaag 4 hectare). Het gebouw van Leefmilieu Brussel staat er al bijna twee jaar.

De Haven van Brussel, die sinds 2011 een deel van haar terrein ter beschikking stelt aan Couleur Café, wil dan weer in de lente volgend jaar starten met de ontwikkeling van de site. Het automerk Citroën moet er een toonzaal en garage krijgen, de Brasserie de la Senne trekt er naartoe. Er zullen in 2017 ook wegen worden aangelegd.

Kortom, het populaire festival, dat jaarlijks bijna 70.000 bezoekers trekt, moet op zoek naar een andere locatie.

Als het festival in Brussel wil blijven, wordt dat geen sinecure. Scenario’s die nu circuleren zijn onder meer het Groentheater in Laken, maar concreet zijn die plannen nog niet.

Couleur Café 2016

BRUZZ stond drie dagen in het teken van Couleur Café, op de radio op 98.8 en online. Artikels, video's en de vele studiogesprekken met de artiesten in de BRUZZ-bus vind je verzameld op deze pagina. Bekijk zeker ook het beeldverslag vanop het festivalterrein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement