Manneken Pismuseum even gesloten: vernis nog niet droog

MD
© BRUZZ
07/02/2017

Het nieuwe Manneken Pismuseum werd afgelopen zaterdag nog maar net feestelijk geopend, maar dinsdagvoormiddag bleven de deuren al toe, vernam BRUZZ. Reden tot ongerustheid? “Neen hoor, de vernis op het parket is gewoon nog niet droog.” Het museum zou deze namiddag gewoon open kunnen gaan.

Garderobe Manneken Pis, het nieuwe museum met de volledige verzameling van kostuums van Manneken-Pis, opende zaterdag de deuren met een groot feest in de Eikstraat, op een steenworp van het mythische beeldje.

Veel Brusselaars staan dan ook te trappelen om de meer dan 120 kostuums van het ketje te bewonderen. Maar dinsdagvoormiddag stonden de bezoekers voor gesloten deuren, ving onze redactie op. Er is echter geen reden voor bezorgdheid, leert een telefoontje naar het splinternieuwe museum. “Het parket is net gevernist en moet iets langer drogen als verwacht”, laat het museum weten.

Net zoals het beeldje dat het eert, heeft het museum dus gewoon wat last van een vochtig klimaat. Geen reden om nattigheid te voelen dus, want het museum zou rond 13 uur gewoon terug open moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni