De Inspectie Financiën heeft voor de tweede keer een negatief advies gegeven in het dossier Wiels. De 2,7 miljoen euro aan verbouwingssubsidies van Beliris blijven dus geblokkeerd.

Door de nieuwe uitspraak blijft de toekomst van kunstencentrum Wiels onzeker. Zonder de subsidie van Beliris, het federaal fonds voor de verfraaiing van Brussel, kan het kunstencentrum in Vorst de facturen van de renovatiewerkzaamheden aan de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens niet betalen.

Beliris-voorzitster Laurette Onkelinx (PS) had enkele weken geleden een nieuw dossier ingediend bij de Inspectie Financiën. Die had de voorbehouden subsidies eerder al geblokkeerd wegens een vermeende belangenvermenging bij een van de openbare aanbestedingen voor de renovatiewerkzaamheden.

Het is voorlopig onduidelijk hoe het nu verder moet met Wiels. Het kunstencentrum kan tot 2012 nog wel rekenen op werkingssubsidies. Directeur Dirk Snauwaert liet eerder al verstaan dat de activiteiten eventueel elders kunnen ontplooid worden, maar Wiels onderzoekt alle mogelijkheden om toch in de voormalige brouwerij te kunnen blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni