Nocturnes van de Brusselse Musea: kunst voor nachtraven

© brusselnieuws.be
21/09/2009
Een Brussels museum bezoeken voor maximum 2,5 euro? Dat kan vanaf deze week. Elke donderdagavond tot 17 december organiseert de Brusselse Museumraad namelijk voor de negende keer de Nocturnes van de Brusselse Musea.

Elke donderdagavond zetten minstens zes Brusselse musea hun deuren open van 17 tot 22 uur. Voor een prijsje kan u in een gezellige, ontspannen sfeer het museum ontdekken en/of deelnemen aan allerlei activiteiten, gaande van rondleidingen of bezoekjes achter de schermen, tot een workshop 'stem en beweging' in de Munt of een dansatelier in het Muziekinstrumentenmuseum.

In de lijst van de 53 deelnemende musa heel wat bekende namen, zoals het Museum voor Natuurwetenschappen, Bozar, Autoworld en het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Maar daarnaast zijn er zijn ook heel wat minder bekende pareltjes te ontdekken, zoals het Van Buuren Museum en tuinen, het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie (La Fonderie) of de Coudenberg.

:: Nocturnes van de Brusselse Musea - elke donderdagavond van 24/09 tot 17/12/2009 tussen 17 en 22u. Je kan elke week kiezen tussen 6 à 7 verschillende musea. Welke musea op welke dagen op zijn, kan u lezen op nocturnes.brusselsmuseums.be/nl/
Voor sommige musea is reserveren verplicht.
Prijs: 2,50 euro (1 euro tot en met 25 jaar). Sommige musea openen gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni