Onder ons (gezegd en) gezwegen: intriges op de planken

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
04/12/2008
De Woluwse toneelvereniging Onder Ons houdt het nog steeds vol. Het amateurgezelschap bestaat sinds 1921 (met alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderbreking). Al jaren brengen ze trouw een lente- en een najaarsproductie, en begin december is het de beurt aan 'Boeing Boeing', een kaskraker van Marc Camoletti.

Camoletti schreef deze klassieke farce eind jaren 1950. Het stuk werd voor het eerst in Parijs gespeeld in 1960 en liep daar toen negentien jaar zonder onderbreking, in Londen 'maar' zeven jaar. In 1965 kwam er een film, met Tony Curtis en Jerry Lewis in de hoofdrollen.

Zoals de titel suggereert, speelt het verhaal zich af in de luchtvaartwereld, toen nog vol glamour. Een succesvolle architect houdt er drie vriendinnen op na. Dat lukt, omdat de drie stewardessen zijn, allen met hun eigen verre bestemmingen en vluchtschema's.

Dankzij zijn huishoudster, die mee in het complot zit, gaat zijn complexe amoureuze leven zijn gangetje. Maar de dreigende wolken stapelen zich op: wijzigingen in de dienstroosters, misverstanden, dubbele afspraken en, vooral, de verwoede pogingen van de hoofdrolspeler om zich overal uit te kletsen. Marc Camoletti (1923-2003) was een Franse auteur van Italiaanse origine die uiterst comfortabel in Zwitserland leefde. Naast Boeing Boeing, zijn internationale doorbraak, schreef hij La bonne Anne en Don't dress for dinner.

:: 5 en 6 december om 20 uur, 7 december om 14.30 uur in GC Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91. Kaartjes kosten 7,20 euro (VGC-cultuurwaardebon welkom). Meer info en reserveren op 02-775.92.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni