Het Symfonieorkest, het koor en het kinderkoor van de Munt waren afgelopen weekend te zien op de Grote Markt. Ook de circusschool van Brussel was daar van de partij. Ze voerden er de opera I Pagliacci uit.

Liefhebbers van opera, maar vooral ook mensen die nog nooit een opera zagen, kregen op de Grote Markt een voorsmaakje van wat De Munt kan bieden. De toeschouwers kregen er de opera I Pagliacci te zien. Dat vertelt het verhaal van een groep rondtrekkende acteurs. De echtgenote van de groepsleider wordt verliefd op een jongen van het dorp. Met alle intriges vandien.

Foccrouille ereburger
Grote baas van de Munt Bernard Foccroulle is tevreden. Naar schatting waren er dorig jaar 5 à 6.000 toeschouwers. Dit jaar werden het er zeker zo veel. Dit weekend kreeg Bernard Foccroulle door schepen van Cultuur Henri Simons kreeg een medaille en een oorkonde. Foccroulle werd in de bloemetjes gezet voor zijn bijdrage aan het culturele leven in Brussel, en omdat hij Brussel internationaal op de culturele kaart heeft gezet. Foccroulle is aan zijn laatste seizoen bezig als directeur van de Muntschouwburg. Daarna vertrekt hij naar Frankrijk, waar hij het festival van Aix-en-Provence gaat leiden.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni