Opnieuw recordopkomst voor Bruksellive (update)

© tvbrussel
01/08/2010
Tussen de 18.000 en 20.000 mensen zijn zaterdag naar Bruksellive komen kijken. Het gratis muziekfestival van de Brusselse jeugdhuizen trok daarmee nog meer volk dan vorig jaar. Toen kwamen zeker 16.000 mensen langs. Dat record werd dus verpulverd. [3 reacties]

De Brusselse jeugd is zaterdagavond massaal afgezakt naar het Ossegempark voor een nieuwe editie van Bruksellive. Verspreid over drie podia bood het stadsparkfestival voor elk wat wils. Op de affiche stonden heel wat beginnende bands maar ook gevestigde waarden, zoals Mintzkov uit Antwerpen.

Bruksellive blijft groeien. Vorig jaar kwamen trok het festival reeds 16.000 bezoekers. Dat record leek geëvenaard te worden maar bij nader inzien bleek dat de editie van 2010 tussen de 18.000 en 20.000 mensen naar het Ossegempark lokte. Dat heeft veel te maken met de ongedwongen sfeer en de aantrekkelijke affiche met ondermeer Das Pop.

Voor die groep liep het Groentheater helemaal vol. De politie van Brussel-Elsene zag zich zelfs genoodzaakt om de toegang naar het Groentheater een tijdlang af te sluiten. Uit vrees voor een ramp zoals bij de Love Parade in Duisburgsyndroom? De bezoekers lieten het in elk geval niet aan hun hart komen.

Bruksellive 2010 verliep zonder incidenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni