Oproep: Fotografen ten dans gevraagd

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
08/12/2004
Choreografe zoekt foto­grafen: Christine De Smedt van het dansgezelschap Les Ballets C. de la B. maakt in het Kaaitheater de voorstelling 9x9, waarin 81 professionele of amateurfotografen op het podium staan.

9x9 is een speciaal dansproject voor 81 deelnemers, dat de choreo­grafe Christine De Smedt creëerde voor Les Ballets C. de la B. en dat al een aantal keren elders werd opgevoerd. Toen met 81 baby's, gepensioneerden, dansers, vrachtwagenchauffeurs of koorzangers als performers. De voorstelling wordt door de makers omschreven als een 'choreo­grafie van omstandigheden', met de 'massa' en de individuen waaruit die massa samengesteld is, als bepalende krachten die samen het verloop van de voorstelling bepalen.

Voor de creatie in Brussel, die de laatste wordt in de reeks, bestaat de groep dus uit fotografen en wordt er gewerkt rond documenteren, archiveren, snapshots, enscenering enzovoort. Alle deelnemers verschijnen met hun toestel op het podium.

Geïnteresseerden die ouder zijn dan achttien en die aanwezig kunnen zijn op de repetitie- en voorstellingsdagen mogen zich aanmelden. Danservaring of -techniek zijn niet vereist.

Repetities van 5 tot en met 7 en van 10 tot en met 12 januari. Voorstellingen van 13 tot en met 15 januari. Op al deze dagen moet u aanwezig kunnen zijn van 18 tot 22 uur in het Kaaitheater, Saincte­lettesquare, 1000 Brussel. De voertaal is Engels en deelname gebeurt op vrijwillige basis. Meer info bij An Verstraete, info@canaletto.be of 02-274.03.96 (niet op maandag en woensdag), Kaaitheater, Akenkaai 2, 1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni