Out Loud! start woensdag met tiende editie

© Morgane Delfosse

Out Loud!, het jaarlijkse muziek- en filmfestival op het dak van de Beursschouwbrug, blaast dit jaar tien kaarsjes uit. De hele maand juni staan er van woensdag tot en met zaterdag een reeks muziekfilms en concerten gepland. Dit jaar blijft het dakterras doorlopend open vanaf 12.00 uur tot na de avondactiviteiten.

Voor muziek op een (letterlijk) hoog niveau kan je vanaf morgen in de Beursschouwburg terecht. Het gebouw zet zijn dakterras, Zilveren Zaal en bar open voor publiek gedurende de hele maand. Elk jaar staat Out Loud! in het teken van een muziekdecennium. Dit jaar is dat de nillies. “We vieren de afsluiting van een goedgevuld seizoen met een stevige tiende editie,” zegt Yasmina Boudia van de Beursschouwburg.

Programma
Vanaf 12.00 uur worden de deuren opengezet en kan je er gaan lunchen of picknicken. Ook de bar is op dat moment open zodat de aanwezigen kunnen genieten van een drankje. Daarnaast is er wifi voor de mensen die op het dak van de Beursschouwburg hun werkdag willen verderzetten.

Op woensdag- en donderdagavond rond 22.30 uur speelt er telkens een muziekdocumentaire. Onder andere films over Amy Winehouse, Daft Punk en Sigur Rós staan op het programma. Op de laatste filmavond, op donderdag 29 juni, kan het publiek hun favoriete videoclip uit de nillies doorsturen en wordt een selectie daarvan op groot scherm vertoond.

Vrijdag- en zaterdagavond vinden er live concerten plaats. Het programma combineert jong lokaal talent met bands die op de rand staan van de internationale doorbraak. Vrijdag wordt het weekend al om 19.00 uur ingezet met de aperoconcerten, telkens met een streepje muziek van de Belgische band Juicy.

XL-afsluiter
Zaterdag 1 juli sluit de Beursschouwburg de tiende editie van Out Loud! af met een Out Loud XL-party. Zowel in het Beurscafé op het gelijkvloers, als in de Zilveren Zaal en op het dakterras zal het één groot feest zijn. Dan komen onder andere de Japanse band Goat, Title en Kong&Gratts voor de laatste keer vóór de zomerbreak het terras op stelten zetten.

“Op zaterdag 1 juli zal er overal in de Beursschouwburg wel iets te beleven zijn en zal het één groot feest worden. Deze afsluiter moet de kers op de taart worden voor de tiende editie,” verzekert Boudia.

Out Loud! Festival. 07/06 > 01/07, Beursschouwburg, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Skaters vragen Brussel om begrip en infrastructuur
  • De Ring rond Brussel: Hoe Vlaanderen veel geld kan besparen
  • 150 bronnen in de stad: 'We hebben dit water nodig in een drogere wereld'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Theater Aan Zee: De reus in de mens
  • Portrait à fleur de peau de Pitcho Womba Konga
  • Rue de Manchester: la destination estivale la plus prisée des Bruxellois
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement