Peter de Caluwe wordt nieuwe Muntdirecteur

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
29/06/2005
Vorige zaterdag werd Peter De Caluwe (Dendermonde, 1963) voorgesteld als algemeen directeur van de Munt in opvolging van Bernard Foccroulle. In de selectieronde - die met 21 internationale kandidaten was begonnen - bleven er uiteindelijk twee Belgische over, waarvan De Caluwe het haalde.

De Caluwe werkt sinds 1990 voor De Nederlandse Opera in Amsterdam, de jongste tien jaar als artistiek directeur. Vanaf deze zomer moet hij zich al mee bezig houden met de invulling van het Muntseizoen 2007-2008, terwijl hij voor Amsterdam al topzangers engageert voor 2009. Daar blijft hij trouwens vast in dienst tot eind 2006.

Voor alle verantwoordelijkheden in de Munt die gevolgen hebben voor de werking na 1 januari 2007, datum van zijn indiensttreding, wordt hij reeds in alle beslissingsfases betrokken, zoals voor de facelift van het operahuis en zijn nieuw publieksgericht fronthuis. De nieuwe directeur staat bekend om zijn goede neus voor miskend en jong zangerstalent. "Men beschouwt me als een product van Gerard Mortier (De Caluwe begon zijn operahuiservaring bij Mortier in de Munt, JMB) maar ik ben veel meer dan dat geworden in Nederland. (...) Mijn sleutelwoord zal diversiteit zijn. (...) En mijn motto: herhalen wordt herinneren," aldus nog de nieuwe intendant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni