Recordaantal bezoekers voor Nocturnes van Brusselse Musea

© brusselnieuws.be
18/12/2009
De negende editie van de Nocturnes van de Brusselse Musea is gisteren feestelijk afgesloten. De 13 donderdagavonden brachten een recordaantal van 18.000 mensen naar een van de 53 deelnemende musea.

De Nocturnes vonden dit jaar plaats van 24 september tot 17 december. Elke donderdagavond zetten minstens zes Brusselse musea hun deuren open van 17 tot 22 uur, aan een bijzonder zacht toegangsprijsje.

Uitgebreid
De voorbije vier jaar schommelde het totaal aantal bezoekers aan de Nocturnes steeds tussen de 14.000 en 16.000. Dit jaar vonden dus beduidend meer mensen de weg naar de museua. Het aanbod was dan ook uitgebreid naar 53 verschillende musea, die samen 77 nocturnes organiseerden.

Succesavond
De grootste succesavond was de nocturne van 12 november: de drie musea van het Jubelpark (KMKG, Autoworld en het Legermuseum), het Magrittemuseum in Jette, het Speelgoedmuseum en het Charliermuseum en de Botanique lokten samen 2.500 bezoekers.

Nieuw publiek
Opmerkelijk is dat bijna de helft van de bezoekers van de Nocturnes anders zo goed als nooit een Brussels museum bezoekt. Het evenement slaagt er dus in een nieuw publiek naar de musea te lokken. De combinatie van het late openingsuur, de sterk verlaagde toegangsprijs en de extra activiteiten spreekt duidelijk heel wat mensen aan.

Jubileum
Naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Nocturnes komt er volgend jaar een speciale jubileumeditie. Wat die precies zal inhouden, is nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni