Se jeter à l'eau: Gratis onafhankelijke animatiedagen

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
22/11/2008
Atelier Graphoui is een Brusselse organisatie die zich inzet voor de realisatie van onafhankelijke animatiefilms. In brede zin dan: behalve voor de beeldproductie is er ook aandacht voor onder meer het geluid en de distributie van werken.

In het Huis van de Culturen in Sint-Gillis is eind november Se jeter à l'eau te zien, een installatieparcours van Jacques Faton en Paul Leeman dat - zoals de titel aangeeft - wil ingaan op het blind nemen van risico's.

De tentoonstelling wordt gekoppeld aan een reeks evenementen: projecties, een debat en een 'avond om naar geluid te luisteren'.

Op 25 en 27 november worden, in samenwerking met het Gentse kortfilmfestival Courtisane, twee soirees met animatiefilms georganiseerd. Het dubbelprogramma 'Drawn to Life' bundelt makers die in hun werken "pogen de waarneming te revitaliseren als tegenwicht of alternatief voor de manier waarop technologische interfaces overwegend onze interactie met de wereld bepalen." Het programma bestrijkt het erg brede veld van de animatie, daarbij reflecterend over de relatie tussen werkelijkheid en representatie. Concreet staat historisch en recent werk op het programma van makers uit onder meer Amerika (Robert Breer, Sky-David, Cathy Joritz, Jonathon Kirk), Nederland (Persijn Broersen & Margit Lukács), Duitsland (Karl Tebbe) en Oostenrijk (Dietmar Offenhuber).

Vrijdag 28 november neemt de luisteravond 'Paroles Nomades - Images Sonores' u mee op een auditieve trip langs zowel akoestische, elektroakoestische en elektronische paden met creaties van onder anderen Fred Frith, Christian Coppin en wijlen Luc Ferrari.

Zaterdag en zondagmiddag geeft Graphoui carte blanche aan een debat en een screentestprogramma van migrantenvrouwen door Kino(b), een internationale beweging van videasten die werken onder het motto: "Doe het goed met niets, doe het beter met weinig, maar doe het nu meteen!"

:: Se jeter à l'eau
wanneer: 25 > 30 november 2008
* 25 november (20.00 uur, vernissage 18 > 20.00 uur) - 27 & 28 november (20.00 uur) - 29 & 30 november (16.00 uur) - expo 26 > 30 november (14 > 19.00 uur)
waar: Huis van de Culturen, Belgradostraat 120, Sint-Gillis, info@graphoui.org, info@courtisane.be
inkom: gratis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni