Slechte punten voor Vlaams-Afrikaans huis

© FM Brussel
22/05/2008
Het Vlaams-Afrikaans culturenhuis moet een nieuwe start nemen. Dat zegt Vlaams minister voor Brussel Bert Anciaux (Vl.Pro). Vorig jaar kreeg de vzw Afristyle 50.000 euro om een ontmoetingsplaats te creëren waar Vlamingen en Afrikanen allerlei activiteiten kunnen organiseren.

De vzw huurt een ruimte in de Vredestraat in Elsene vlakbij Matonge, maar de doelstellingen zijn niet gehaald. Anciaux wil de werking nu uitbreiden met nieuwe vrijwilligers en samenwerkingsverbanden, zegt Lieven Boelaert van het kabinet Anciaux:

"We gaan praten met het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten 'Zinnema', dat ook een aantal activiteiten wil organiseren en dat ook vaak samenwerkt met de Afrikaanse gemeenschap. Er zijn ook nog andere contacten, maar we gaan ook nog verder op zoek naar andere mensen om in dit project mee aan de kar te trekken."

Er moet volgens Anciaux ook een nieuw subsidiedossier komen met duidelijke en haalbare doelstellingen.

De bedoeling van het cultuurcentrum is een plek te worden waar Afrikanen met de Vlaamse cultuur in contact kunnen komen en Nederlands kunnen spreken. Omgekeerd kunnen de Vlamingen er kennismaken met de rijke cultuur van de verschillende Afrikaanse bevolkingsgroepen in Brussel.

Het huis, dat gerund wordt door Marie-Cécile Ngamp, kloeg in oktober vorig jaar nog dat ze nog maar een gedeelte van de subsidie ontvangen had en dat er daarom problemen waren met het inrichten van de ruimte. Anciaux liet toen weten de volledige subsidies dit jaar uit te betalen, op voorwaarde dat de ingediende rapporten voldeden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni