Stromae kroop voor het eerst zelf in de regisseursstoel voor een videoclip. Het nummer 'Coward' van Yael Naïm staat sinds woensdag online, en vertelt het verhaal van een oude vrouw die worstelt met haar leeftijd.

Aan het einde van zijn slopende wereldtournee vorig jaar, had Stromae een lange muzikale pauze aangekondigd. Wie had gedacht dat hij in tussentijd op zijn lauweren zou rusten, heeft het duidelijk bij het verkeerde eind.

Woensdag lanceerde de Frans-Israëlische zangeres Yael Naïm een videoclip voor haar single 'Coward', geregisseerd door de Brusselaar, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag. Het nummer dateert evenwel al van 2015, maar had nooit een bijhorende video gekregen.

De reden waarom dit nu toch nog gebeurt, is een uitspraak van Stromae tijdens een interview in april 2015. Toen liet hij vallen dat het nummer 'Coward' het laatste liedje was dat hem aan het huilen had gebracht. Naïm stuurde de zanger nadien een mailtje om hem uit te nodigen het nummer ooit eens van beelden te voorzien. Eerder dit jaar antwoordde hij dan, volgens de zangeres, met "Als het nog niet te laat is, laten we dan die videoclip maken".

En zo geschiedde. De clip staat sinds gisteren online en vertelt het verhaal van een oude vrouw die worstelt met haar leeftijd.

Bekijk de videoclip hier:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni