Tango — Camerata Ambigua & Orquesta El Arranque

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
07/06/2006
Het Tangofestival in het Paleis voor Schone Kunsten serveert zowel het meest gerenommeerde tango-ensemble ter wereld, als taart in de vorm van de Argentijnse landkaart.

Het tangofestival in het PSK duurt twee dagen. Camerata Ambigua is het sextet van de Argentijn Gerardo Di Giusto, jazzpianist en tegelijk begeleider van artiesten zoals Pierre Blanchard, Mercedes Sosa en Amelita Baltar - de zangeres van nueva tango-legende Astor Piazzola, van wie hij tevens muziekdirecteur is. Door met Camerata Ambigua strijkkwintet en piano te combineren gaan klassieke muziek en jazz probleemloos samen met traditionele Argentijnse en Zuid-Amerikaanse ritmes en klanken. Ook tijdens hun optredens schakelen de muzikanten trouwens probleemloos over van geschreven composities naar improvisaties. Het gezelschap speelt op zondag om 20u in de Terarkenzaal, maar eerder die dag (van 14 tot 17u30) worden er in het PSK ook workshops gegeven rond tango en Argentinië. En die zijn er voor jong en oud. Er is 'Tango voor de hele familie', een workshop 'Argentijnse taart' waarin kinderen van 6 tot 12 jaar kokenderwijs kennismaken met Argentijnse cultuur, en er is de workshop 'Traditionele dans en ritmes uit Argentinië' waarin de hele familie de chacarera en de carnavalito kan leren.

Zondag is de Henry Le Bœufzaal dan het decor voor een concert van het Orquesta El Arranque, het belangrijkste tango-ensemble van dit ogenblik dat een speciaal programma uitwerkte om zijn tiende verjaardag te vieren. Maestros presenteert naast repertoireklassiekers van het orkest ook werk van vier van de belangrijkste componisten en solisten uit de tangogeschiedenis: Néstor Marconi, Julio Pane, Raúl Garello en Mauricio Marcelli. Twee tangodansparen werkten een speciale choreografie uit.

:: Tango — Camerata Ambigua & Orquesta El Arranque. Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel - 02-507.82.00
data: 11 & 12.6.2006 om 20.00
tickets: €10 > 30

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni