Tiende editie Cafet'Arts van start in Molenbeek

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
13/04/2008
De tiende editie van Cafet'Arts loopt nu in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang. Tot en met 30 mei kunt u schilderijen en sculpturen bewonderen van de Molenbeekse kunstenaressen Yvette Tilleman en Teresa Casini.

Cafet'Arts wil u zowel nobele onbekenden als gevestigde waarden in de kunstwereld laten ontdekken. Deze keer kunt u werk van onder anderen de schilderes Teresa Casini bekijken, op haar eerste expositie. "Mijn werk is abstract, modern en kleurrijk. Ik schilder graag over mensen." Haar fascinatie voor schilderen heeft ze van de grootmoeder van haar man. Die baatte de Brusselse galerie Le Centaure uit en ontmoette er reuzen als Magritte, Ensor en Picasso. Toen oma overleed, raakte Casini in de ban van de schilderkunst. Ze studeerde aan de Academie van Molenbeek en zit nu aan die van Anderlecht.

Samen met Casini exposeert ook Yvette Tilleman. Van jongs af krabbelde ze al met potlood op papier. Pas later ontdekte ze haar talent, eerst in La Maison des Savoirs en daarna in de Academie van Molenbeek. Naast schilderijen kunt u ook enkele sculpturen van haar bewonderen.

:: Cafet'Arts tot en met 30 mei van 17 tot 21 uur in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang, Mommaertsstraat 4. Gratis toegang.
Meer info op 02-415.86.03 of mccs-hcss.info@molenbeek.irisnet.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni