Tournee General is eerste 11 juliviering van het jaar

Bruno Schols
© Brussel Deze Week
25/06/2009
Zaterdag viert Anderlecht naar jaarlijkse traditie als allereerste in de rij het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met Tournee General op het Dapperheidsplein. Met een leeuwensterke affiche, en een gratis ijsje voor wie in strandoutfit komt.

Tournee General begint al om tien uur met een tweedehands boekenmarkt. Vanaf twaalf uur staan de Anderlechtse verenigingen in de kijker, die voor de gelegenheid een spelletjescircuit in elkaar hebben gebokst: stokken vangen, ballen werpen, zaklopen, sjoelen,... Elke deelnemer maakt kans om een Belgische zeecruise te winnen met als bestemming het windmolenpark op de Thorntonbank.

Vanaf twee uur is er een kinderspeelhoek met zandbak en springballen. Op Anderlecht-Plage kun je zelfs zwemmen en zandkastelen bouwen. Er is een avontuurlijk bomenparcours met apenbrug, evenwichtbalk en horizontale ladder. Voor wie meer van geschiedenis houdt, organiseert de heemkundige kring De Swaene een zoektocht (13.30 tot 16.30 uur).

Het feest wordt helemaal op gang geblazen met reggae- en skadeuntjes, met Irie Lion (16 uur) en De Skangoeroes (18 uur). Tussendoor legt de mimeclown Dirk van 't Sirk zijn eigen strand aan. Om 20 uur steken de soul en funk van Lalalover het Dapperheidsplein in lichterlaaie, om het publiek op te warmen voor de hoofdact: Gorki. De FM Brussel-dj's van Onda Sonora sluiten het feestje af.

En Tournee General zou Tournee General niet zijn zonder drank. Voor twaalf euro kunt u het speciale Tournee General-glas kopen dat u heel de dag mag bijvullen.

:: Meer info op www.tourneegeneral.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni