The Undertow Orchestra: Vier voor de prijs van één

Pierre De Decker
© Agenda Magazine
07/06/2006
The Undertow Orchestra is het tijdelijke indierock-hobbyclubje van David Bazan (Pedro the Lion), Vic Chesnutt, Mark Eitzel (American Music Club) en Will Johnson (Centro-Matic), aangevuld met Scott Danborn op piano en viool. Op 9 juni spelen ze mekaars meerstemmige americana in de Ancienne Belgique.

Will Johnson is een bezig intimistisch pop en folkbaasje dat zowel Centro-Matic als South San Gabriel in goede banen leidt. Vic Chestnutt sneert vanuit zijn rolstoel scherp-komisch over zijn eigen kleine kantjes: depressie, drugsgebruik en verslaving aan winkeldiefstal. David Bazan schrijft songs in de traditie van de beste Amerikaanse literatuur en was leadzanger bij het net opgedoekte Pedro The Lion. Folk-punker Mark Eitzel tenslotte is al twintig jaar frontman van American Music Club en ging eind 2005 solo met de cd Candy Ass.

Elk van deze Amerikaanse heren ligt - niet toevallig - onder contract bij Undertow Records, een onafhankelijk collectief dat tegelijk platenfirma, productiehuis als artiestenbureau is. En op die manier kon hun gemeenschappelijke manager Bob Andrews makkelijk vier van zijn favoriete hedendaagse singer-songwriters op hetzelfde podium zetten. "Ze zijn fan van mekaar. So I figured they would all like playing together," vertelt hij in een interview met glidemagazine.com. "Maar dit is meer dan vier gasten op akoestische gitaar. Ze zijn echt mekaars begeleidingsband. Ze switchen in de set van gitaar naar bas naar drums, en zingen achtergrondkoortjes. Zo dwing je jezelf nieuwe dingen te leren en ga je ook anders spelen en luisteren. Allicht hebben ze na de toer wat extra liedjestrucs in de mouw." Wie niet kan wachten tot hun passage in de AB kan via de website minnesota.publicradio.org al een voorsmaakje krijgen.

:: The Undertow Orchestra. Ancienne Belgique, Anspachlaan 110, 1000 Brussel - 02-548.24.24 - info@abconcerts.be,
data: 9.6.2006 om 20.00 uur
tickets: €16/19

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni