Vierde editie Artiestenparcours in Jette

Op 25 en 26 april staat Jette opnieuw een weekend lang in het teken van de kunst. Tijdens het Artiestenparcours tonen meer dan vierhonderd kunstenaars hun werk in hun atelier, bij vrienden of in een van de vele tentoonstellingsruimtes.

Het Artiestenparcours, een initiatief van de Jetse schepenen van de Vlaamse en Franse Gemeenschap, Brigitte De Pauw (CD&V) en Paul Leroy (LBJ-CDH), zit aan zijn vierde editie. De hoofdmoot blijft het parcours langs de vele deelnemende kunstenaars. Het artiestenaanbod is ook dit jaar weer heel divers, van jong aankomend talent tot doorgewinterde kunstenaars. Ook de disciplines zijn gevarieerd. Zo kun je langs bij schilders en beeldhouwers, maar ook bij keramisten, een houtdraaier, textielkunstenaars, fotografen, een glasblazer, pottenbakkers en een cartoonist.
Om te voorkomen dat de bezoekers in dit massale aanbod de weg kwijtraken, wordt Jette voor de gelegenheid opgedeeld in drie wijken: Noord, Centraal en Zuid. In elke wijk is er een route uitgestippeld. De Fietsersbond en Gracq tekenden ook een fietstocht uit.

Naast de kunstenaarsroutes zijn er ook nog concerten en andere voorstellingen die het hele weekend lang leven in de Jetse brouwerij moeten brengen. Zo richt Mixture Urbaine zich specifiek op jongeren, met hiphop-, jazz- en soul­optredens, skate- en BMX-acrobatie en een circusspektakel. Onder de noemer Generatiekruispunt worden er allerlei workshops georganiseerd waarbij jongeren en senioren elkaars wereld ontdekken, zoals kantklossen en wokken. En op zaterdagochtend presenteren de Jetse dialectvereniging De Speegelmanne en de Academie van het Brussels het vertalend woordenboek Nederlands-Brussels, Brussels-Nederlands van em. prof. dr. Sera De Vriendt en Marcel de Schrijver.

Het weekend wordt geopend met een groot feest in het gemeenschapscentrum Essegem. Leerlingen van de Franstalige muziekacademie heten de bezoekers al dansend welkom, de leerlingen van de Nederlandstalige muziekacademie zorgen voor een jazzy noot. Ook het stripverhaal Jette en zijn magische schilders van De Marck & De Wulf wordt die avond officieel voorgesteld.

:: Meer info op www.artiestenparcoursdartistes.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vijf maanden na de vechtpartij in Blankenberge
  • De vaccinatiestrategie in Brussel ontleed
  • Heyvaertwijk: 'Autohandel zo diep in binnenstad is achterhaald'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Choreograaf Wim Vandekeybus: 'Streaming moet meer zijn dan slechte cinema'
  • Jazz: Naima Joris zingt verdriet van zich af
  • Art & my career: visual artist Olivia Hernaïz
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement