Visueel festival: De taalbarrière voorbij

Anne Brumagne
© Agenda Magazine
10/06/2006
Tijdens het weekend van de Kleine Kermis in Sint-Agatha-Berchem gaat het niet overal in de gemeente even luidruchtig toe. In het 'Cultureel Dorp', waarvan het hart wordt gevormd door de gemeenschapscentra De Kroon (Nederlandstalig) en Le Fourquet (Franstalig), vindt een 'visueel festival' plaats.

Het festival spitst zich toe op voorstellingen die het vooral van het visuele moeten hebben: circustheater, mime, acrobatie, straattheater... Vorig jaar sloegen de beide gemeenschapscentra voor het eerst de handen in elkaar voor de realisatie van het festival (taalbarrières zijn bij visuele voorstellingen nu eenmaal niet erg hoog); dit jaar wordt een en ander nog grootser aangepakt. De voorstellingen vinden in de gemeenschapscentra plaats, of in het Park Pirsoul, voor een enkele voorstelling moet u gewoon zorgen dat u ergens op straat rondloopt. Naast de voorstellingen zijn er voor kinderen ook allerlei randactiviteiten voorzien in het Pirsoulpark.

Wie mag u allemaal verwachten? Onder meer Versilli, een clown en goochelaar met roots in Oekraïne, die ronddwaalt met een koffer vol speelgoedbeesten. De Compagnie du Petit Monsieur uit Frankrijk en Teatro Pachuco uit Mexico hebben zich gespecialiseerd in mime. Niet geheel geluidloos zal de Gangbé Brass Band uit Benin zijn, die jazz vermengt met Afrikaanse ritmes en iedereen mee op sleeptouw zal nemen door de straten. Ulik speelt dan weer 'een alternatieve musical', onder meer op skates die worden aangedreven door vliegtuigmotoren... Shake That is een groep van vijf jongleurs en de Lakuna Acrobats voeren hun acrobatieën uit op Afrikaanse ritmes.

:: Visueel fesival. Verschillende locaties
* De Kroon, J.B. Vandendrieschstraat 19, 1082 Sint-Agahta-Berchem
* Le Fourquet, Kerkplein 15, 1082 Sint-Agatha-Berchem
* Park Pirsoul, J. Mertensstraat, 1082 Sint-Agatha-Berchem
datum: 10 juni 2006 - 13.00 > 19.00 uur
tickets: gratis

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni