Haal die confetti en serpentines maar boven, carnaval komt er weer aan. U hoeft heus niet naar Aalst of Binche te trekken om mee te vieren, ook in Brussel en omstreken kunnen we er wat van.

5-10 maart: heksencarnaval in Sint-Gillis
Vier carnaval samen met heks Tarkham in het Museum voor Fantastische Kunst. Toverdrankjes en -soep, voor avontuurlijke kinderen. Tarkham is er elke dag tussen twee en vijf uur in de namiddag, iedereen betaalt 6 euro toegang.

www.maisonbizarre.eu

8 maart: kindercarnaval in Bruparck
Bruparck wordt op 8 maart overgenomen door honderden verklede kinderen, die allemaal kans maken om prins of prinses carnaval te worden. Er zijn knutselateliers en allerlei randactiviteiten. Om drie uur zet Crazy DJ Ivo de boel op stelten en om half zes volgt een carnavalstoet met de pas verkozen prins en prinses.

www.bruparck.com

8-13 maart: Venetië in de Marollen
De Marollen staan tijdens carnaval helemaal in het teken van Venetië. Deelnemers aan de verschillende stoeten moeten dan ook volledig in Venetiaans kostuum opgedirkt zijn. Dinsdag 8 maart is er een stoet voor kinderen, zaterdag 12 maart voor de volwassenen, en zondag is familiedag.

www.bruegel-marolles.be (> agenda)

12 maart: Carnabruxelas in Thurn en Tassis
Een Brazilaans carnavalfeest met alles erop en eraan: dansers en danseressen, percusssiegroepen en cocktails. Het feest begint om negen uur 's avonds en gaat door tot de vroege uurtjes. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 20 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar mogen binnen voor 1 euro.

www.carnabruxelas.com

20 maart: Oudergem
Twintig kleurrijke genootschappen trekken om kwart over drie door de straten. Voor wie wil is er om een uur 's middags eerst nog een workshop carnaval. Afspraak op de Degreefsquare. Er volgt een slotspektakel en een concert op de parking van de Carrefour.

www.oudergem.be (> actualiteit)

26 maart: carnaval in l'Amour Fou
L'Amour Fou aan het Fernand Cocqplein in Elsene viert carnaval met een feestje. Komt u met een rood masker en rode t-shirt, dan trakteert de bar u op een glas punch. Afspraak elf uur 's avonds.

www.lamourfour.be (> evenementen)

2 april: Scharnaval in Schaarbeek
In Schaarbeek is de grote carnavalstoet al aan zijn 82ste editie toe. Vanaf twee uur in de namiddag verzamelen de verschillende groepen in de Helmetwijk voor de jaarlijkse optocht.

http://schaerbeekladynamique.be

2-4 april: carnaval in Halle
Zaterdag trekt de 'Deuvelstoet' in outfits van vorig jaar door de straten. Het grote publiek komt vooral zondag, want dan loopt elke carnavalist met een nieuw kostuum rond. Maandag sluit Halle carnaval af met een groot vuurwerk. Wie niet genoeg krijgt van de Halse ambiance, kan nadien nog terecht op de kermis.

www.halattraction.be

Heeft u nog leuke carnavaltips voor Brussel? Laat het weten via de reacties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni