Wiels veilt vanavond kunstwerken voor het goede doel

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
25/11/2009
Om de factuur voor de afwerking van zijn gebouw te helpen financieren, houdt het kunstencentrum Wiels in Vorst een eerste Benefit Art Auction Party . De opbrengst zal ook de sociaal-artistieke projecten ten goede komen.

Wiels heeft binnen- en buitenlandse kunstenaars aangeschreven, en hun gevraagd een werk te schenken dat per opbod mag worden verkocht ten gunste van Wiels.

Veertien artiesten met renommee hebben toegezegd: Anne-Mie Van Kerkhoven, Simon Starling, Kelley Walker, David Claerbout, Marcel Berlanger, Michel François, Gabriel Kuri, Saâdane Afif, Francis Alÿs, Nairy Baghramian, Moshekwa Langa, Paulina Olowska en Ann Veronica Janssens (die nu een solotentoonsteling in Wiels heeft lopen).

Blikvanger van de kunstveiling wordt ongetwijfeld het werk dat niemand minder dan Luc Tuymans afstaat voor het goede doel.

De kunstwerken staan nog tot vanavond 18 uur tentoon, dan worden ze afgeklopt tijdens de Auction Party, waarvoor 60 euro toegang wordt gevraagd. Het aantal geïnteresseerden voor de veilingavond wordt beperkt (0478-36.05.81).

Meer info op www.wiels.org/auction

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni