Zeven opmerkelijke cafés en handelszaken worden beschermd

© FM Brussel
20/02/2009
De Brusselse regering heeft de beschermingsprocedure opgestart voor zeven opmerkelijke handelszaken. Zo worden onder meer het jazzcafé L'Archiduc en de broodjeszaak Au Suisse in het centrum van Brussel beschermd. Eerder werd het interieur van café Le Cirio al beschermd.

Na de bescherming van het bekende café Le Cirio aan de Beurs, wordt de procedure nu ook voor een aantal andere handelszaken opgestart. "Het is zeer belangrijk voor het imago van Brussel dat we dit doen," zegt bevoegd staatssecretaris Emir Kir (PS). "Net zoals in Londen hebben wij immers ook een aantal belangrijke cafés en handelszaken. Maar ook voor de economische activiteit van Brussel is het belangrijk. Een valorisatie van deze gebouwen zorgt immers ook voor een grote aantrekkingskracht op de bevolking en de toeristen."

Naast Le Cirio (Beursstraat, Brussel), L'Archiduc (A. Ortstraat, Brussel) en Au Suisse (Anspachlaan, Brussel), vallen ook Les Caprices Du Bailli (Baillistraat, Elsene), de voormalige hemdenzaak Niguet (Koningsstraat, Brussel), de voormalige schoenwinkel Stan (Waterloosesteenweg, Sint-Gillis) en Arthur Orland (Dansaertstraat, Brussel) onder de nieuwe beschermingsprocedure.

Het Brussels Gewest komt voor 40 procent tussen in de kosten bij de renovatie van de interieurs en voor de helft van de kostprijs bij de renovatie van de gevels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni