Zinnema stelt programma amateurkunsten voor

© tvbrussel
12/09/2010
Zaterdagavond stelde Zinnema zijn nieuwe seizoensprogramma voor met een feest aan het kanaal in Anderlecht. Het Vlaams Centrum voor amateurkunsten legt dit jaar de nadruk op beeldende en audiovisuele kunsten. Op het openingsfeest werd al een tipje van de sluier gelicht.

Met een openingfeest aan de Biestebroekkaai aan het kanaal in Anderlecht stelt het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten het programma voor het komende seizoen voor.

Theater Erasmus komt langs met hun bewerking van het stuk Reigen van de Oostenrijkse auteur Arthur Schnitzler. "Het zijn allemaal stukjes waar we met tien mensen spelen en dialogen brengen," vertelt Kris Struys Theater Erasmus. "Met de vijf acteurs die aanwezig zijn hebben we een soort improvisatie gebracht om een voorsmaakje te geven van wat we ongeveer gaan brengen."

De mensen van Cadence Mandingue geven in Zinnema percussie- en danscursussen. Ze halen hun inspiratie bij de Afrikaanse Mandinguecultuur. Het Vlaams Centrum voor Amateurkunsten biedt een hele waaier aan workshops. "We hebben ook workshops rond videoclips maken of ateliers om een tentoonstelling op te zetten. Al deze workshops kan je volgen in Zinnema," weet Helena Desiron van Zinnema.

Voor meer informatie over het seizoensprogramma van Zinnema kan u terecht op de website www.zinnema.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni