Zomercursus Russisch

Jean-Marie Binst
© Brussel Deze Week
09/06/2006
Het Cultureel en Wetenschappelijk Centrum van de Ambassade van de Russische Federatie in België is de enige niet-private instelling die al 32 jaar intensieve zomercursussen organiseert. Door het jaar worden er in Elsene korte cycli van (Nederlands- en Franstalige) dag- en avondcursussen Russisch voor particulieren en bedrijven georganiseerd, in kleine groepen van zes tot twaalf personen.

Van basiskennis op verschillende niveaus tot Russische literatuur en media voor gevorderden. Het begint bij het aanleren van het cyrillische alfabet en elementaire conversatie, syntaxis en grammatica tot mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. De docenten zijn altijd Russen.

Een intensievere training (alle niveaus, vanaf starters) is er deze zomer in Deurne (extern en intern) van 5 tot en met 15 juli, met een minimumdeelname van vijf dagen. Iedere dag wordt er tot zes uur les gegeven, aangevuld met Russische cultuurverrijking en persartikelenstudie. Er worden Russische klassiekers en recente films bekeken. Er zijn concerten, dans- en zangsessies, lezingen over de Russische actua­liteit en veel gelegenheid tot conversatie. Voor overnachting wordt gezorgd in een- en tweepersoonskamers, volgens beschikbaarheid. Vijf Russische docenten leiden de zomercursus. Jongeren tot 25 jaar krijgen korting.

:: Inschrijven voor de zomercursussen: tot 20 juni bij het Russisch Cultureel en Wetenschappelijk Centrum, Middaglijnstraat 21, 1210 Sint-Joost-ten-Node, 02-219.01.33, centcultus@skynet.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni