6.000 weeskinderen en kansarmen naar Peter Pan

© brusselnieuws.be
24/12/2012
Zondagavond vond de wereldpremière plaats van de groots opgezette musical ‘Peter Pan’ in Vorst Nationaal. Eerder op de dag konden 3.000 weeskinderen en kansarmen gratis de avant-première van de show bijwonen. Op 30 december kunnen er nog eens 3.000 kinderen gratis naartoe.

Zondagochtend om 11 uur mochten 3.000 - Franstalige - weeskinderen en kansarmen naar de avant-première van Peter Pan. Op 30 december gaan er 3.000 Nederlandstalige weeskinderen en kansarmen gratis naar de voorstelling.

Dat weeskinderen en kansarmen gratis naar Peter Pan kunnen, is te danken aan de deelnemers van een fietstocht door Antwerpen op 26 augustus dit jaar. Sportievelingen konden zich laten sponsoren voor de tocht. Bekende Vlamingen, bedrijfsleiders en sportlui fietsen de kilometers bijeen, en dus de tickets voor Peter Pan. Peter van dit project is Europees president Herman van Rompuy. Deze voorstelling voor kansarmen zal niet alleen in België plaats vinden, maar in elk Europees land waar de tournee halt houdt.

Deze Peter Pan is een productie van Music Hall. Het gaat om een mega-productie met 140 kostuums, ontworpen door de betreurde Kaat Tilley. Voorts zijn er onder meer een dozijn projectoren en een windmachine die Peter Pan laat vliegen zonder touwtjes. De show is gemaakt door een internationaal team onder leiding van regisseur Luc Petit.

Voor de muziek zorgt de gerenommeerde Britse componist, arrangeur en dirigent Matt Dunkley.

Kostprijs van de productie: 12 miljoen euro. Meteen dus ook een zware financiële gok voor Music Hall.

Goed nieuws voor Music Hall is alvast dat de voorstelling volgende zomer in de Wembley Arena in Londen te zien zal zijn, in de Amsterdamse Ziggo Dome en voorts ook in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Peter Pan, tot en met 6 januari in Vorst Nationaal. Van 14 tot en met 17 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni