De 3 beste dansvoorstellingen van de week

De dansvoorstellingen van deze week brengen hommage aan de cinema, de hiphop, en de literatuur.

HORS-CHAMP
Hors-champ is een zeer straffe combinatie van dans en film. Eenvoudig gezegd krijg je als toeschouwer zowel de live dans op de scène te zien, als de captatie daarvan vanuit andere perspectieven op een fimscherm. Maar het resultaat is veel verbluffender dan die simplistische uitleg doet uitschijnen. Om te beginnen is de dans van hoge kwaliteit. Daarnaast doet het cinematografische werk het echt lijken dat je zit te kijken naar een (duistere en spannende) langspeelfilm, die voor je ogen wordt opgenomen.
Michèle Noiret, 16 > 19/11, Théâtre National

THE ROOTS
The Roots is een legendarische Amerikaanse hiphopgroep die het genre in de jaren tachtig mee op de kaart zette. The Roots is dus ook de ideale titel voor een hedendaagse dansvoorstelling waarin de Franse choreograaf Kader Attou op zoek gaat naar de roots van de hip-hop. Een hommage en een trip down Memory Lane in New York.
Kader Attou, 17 > 19.11, Wolubilis
LE PETIT PRINCE - A FAIRY TALE-BALLET
Deze voorstelling is bestemd voor wie houdt van klassiek ballet in een Disney-jasje, maar dan op zijn Oekraïens gebracht. Twintig balletdansers en -acteurs van de Nationale Opera van Oekraïne brengen een kleur- en spektakelrijke show. Daarin brengen ze het verhaal van De kleine prins - ontsproten aan de verbeelding van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry - op een iets minder sobere manier in beeld dan op de oorspronkelijke tekeningen het geval was.
The National Opera House of Ukraine, 19/11, 15.00, Koninklijk Circus

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Eerste schooldag in een andere wereld
  • Alain Maron: 'De echte crisis moet nog beginnen'
  • Le projet Homebuddy aide les nouveaux arrivants à traverser la quarantaine
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Chinese artist Tan Tan: 'Wuhan is a lot like Brussels'
  • Brasserie de la Senne over de impact van corona 
  • Belgian Pride-stichter Chille Deman over 40 jaar strijd voor LGBTQI+-rechten
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement