De 3 beste theatervoorstellingen van de week

© Geertje De Waegeneer

Twee monologen en een tweetalig stuk met Babylonische spraakverwarring. Dat zit deze week in het theateraanbod.

HABEAS CORPUS
Wat Joost Vandecasteele ook moge beweren, het is meestal fijn om er naar te luisteren. De schrijver en theatermaker neemt af en toe de tijd voor een soloproject in de stand-upsfeer. Het kan zijn dat daar wat onversneden en raak geformuleerde maatschappijdissectie aan te pas komt, maar Habeas Corpus belooft ons niet teveel zwartkijkerij. Wel verbeelding als tegengif tegen breedsprakig defaitisme. O ja, 'habeas corpus' is een term uit de rechtspraak. Het komt erop neer dat een beschuldigde een ordentelijk proces moet krijgen, waar hij om te beginnen zelf bij aanwezig mag zijn.
Joost Vandecasteele, 18, 19/11, 20.30, Kaaistudio’s

PLOT YOUR CITY
De Brusselse schrijver en scenarist Paul Pourveur heeft een lange staat van dienst in het theater langs beide zijden van de taalgrens. Hij richtte het tweetalige gezelschap Le Groupe Sanguin op, dat een stuk speelt over twee denkbeeldige megasteden - Babel en Panoptic City - die zwaar te lijden hebben onder respectievelijk overcommunicatie en overconsumptie. Een kritiek ad absurdum op de uitwassen van onze samenleving.
Le Groupe Sanguin, 15/11, 12.40, Bozar
© Kurt Van der Elst
IN THE EYES OF HEAVEN
Met In the Eyes of Heaven waagt de Frans-Marokkaanse politicoloog en islamspecialist Rachid Benzine zich aan zijn eerste uitstapje richting fictie. De vrouwenfiguur die zijn monoloog uitspreekt is een sekswerker, die vanuit haar positie van erg dichtbij ondervindt wat het betekent in een patriarchale maatschappij te leven. Korte opeenvolgende scènes ontsluieren langzaam hoe de machtsverhoudingen liggen in een niet nader omschreven land na het falen van de Arabische lente. En hoe deze eenvoudige maar sterke vrouw daarmee omgaat. De rol wordt vertolkt door de gerenommeerde Israëlisch-Palestijnse actrice Hiam Abbas.
Rachid Benzine, Ruud Gielens & Hiam Abbass, 15/11, Kaaitheater

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Klimaatactiviste Youna Marette: 'Klimaat is bijna trendy geworden'
  • 1030/0 herdenkt doodgereden journaliste
  • Buurtinformatienetwerk aan de Zavel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Superheroes Never Die: Art Spiegelman
  • Taxiwars. De drive van Tom Barman
  • Paying for it: la Brute donne voix aux prostituées
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement