Ook kindertheaters worden groot

Patrick Jordens
© Brussel Deze Week
02/09/2011
Bronks blaast dit seizoen twintig kaarsjes uit, en dat is reden tot feesten!

Een heel seizoen lang plant het thea­ter speciale verjaardagsactiviteiten, maar de kers op de taart wordt wel het Bronks Eredivisie-festival.

Eind april 2012 zet Bronks samen met Zinnema en Opendoek de deuren wagenwijd open voor amateurtheatergezelschappen uit het hele land. Die kunnen bij Bronks op de Varkensmarkt het beste van zichzelf komen tonen. Er is maar één voorwaarde: wat gespeeld wordt, moet uit het rijke twintigjarige repertoire van Bronks komen. Zo krijgt u de kans om 'klassiekers' als Iets anders van Paul Peyskens, Ola Pola Potloodgat van Pascale Platel of Jan mijn vriend van Raven Ruëll opnieuw te zien, maar dan in een kleedje met een fris motief.

De deelnemende gezelschappen krijgen volledig carte blanche: teksten mogen naar believen worden bewerkt, kinderproducties kunnen volwassenenvoorstellingen worden, het hele stuk mag worden herleid tot enkele scènes,...

Sinds augustus is al het oorspronkelijke tekstmateriaal terug te vinden op www.bronks.be, en het kan ook opgevraagd worden bij het Vlaams Theater Instituut of Opendoek.

Wie komende lente de scène wil veroveren in de Bronks Eredivisie, kan zich nu al melden bij Abdelmalek El Houari van Zinnema, op 02-555.06.00, abdelmalek@zinne­ma.be of www.zinnema.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni