Theatermonoloog van BRUZZ-radiomaker nu vrijdag in Jette

Een theatermonoloog over verdriet en verlies, maar ook over verliefdheid. Met Kamers vol Liefde tourt radiomaker Walt Bosmans al bijna twee jaar door Vlaanderen. Nu strijkt hij neer in Jette.

Wanneer in 2010 kanker vastgesteld wordt bij de vrouw van Walt Bosmans, schrijft de radiomaker het verdriet van zich af in een dagboek. Al enkele jaren brengt Bosmans de theatermonoloog die uit dat dagboek groeide op de planken.

Kamers vol Liefde ging in 2016 al in première, en speelde onder andere al in Mechelen en Antwerpen. De monoloog werd ook herwerkt in boekvorm, maar de theatertour gaat ook nog steeds verder. Nu brengt de Bruzz-presentator het stuk naar GC Essegem in Jette.

Zowel donker als licht

Toch is de monoloog meer dan een brok verdriet. "Het is een beschouwend en aangrijpend verhaal over wilskracht én het geloof dat de dood van de ene, de andere meer vatbaar kan maken voor het leven." Bosmans wil tonen dat je ook na het verliezen van je soulmate verder kan gaan met je leven.

Dat probeert de radiomaker zelf ook te doen. In augustus hertrouwde Bosmans, en stelde zich op zijn Facebookpagina meteen de vraag: “Tijd voor een nieuw dagboek?”

KAMERS VOL LIEFDE 14/9, 20.00, GC Essegem

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?