Circuscentrum Espace Catastrophe verhuist naar Molenbeek

20140619bv06circusschool_3.jpg
Enkele acrobaten in opleiding.
Enkele acrobaten in opleiding.

Espace Catastrophe verhuist eind dit jaar naar de Delhaizesite in Molenbeek. Het centrum voor circuskunsten is sinds 1995 gevestigd in Sint-Gillis. De verhuizing is nodig om te kunnen uitbreiden.

Espace Catastrophe is een centrum dat allerlei activiteiten organiseert rond circus. Mensen kunnen er kijken naar voorstellingen, maar er worden ook verschillende cursussen en workshops aangeboden.

De komst van het circuscentrum is onderdeel van het project Lion City van Citydev, dat een nieuwe invulling geeft aan het terrein van de voormalige hoofdzetel van Delhaize. De nieuwe locatie is ruim 6000m² groot, en beschikt over zowel binnen- als buitenruimten. Met deze nieuwe locatie wil Espace Catastrophe haar positie als ‘broedplek en steunpunt voor artiesten versterken’, maar ook nieuw publiek aantrekken. Het is de bedoeling om voor de herfst van dit jaar verhuisd te zijn.

De opening op de nieuwe locatie wordt in september verwacht. De organisatie wil dan een “100% circusprogramma” voorstellen, met voorstellingen en evenementen en workshops die toegankelijk zijn voor iedereen van 7 tot 77 jaar. Daarnaast zullen er ook een bar/restaurant, een stedelijke moestuin en andere dingen komen om ook niet-circusliefhebbers aan te trekken. Ook hoopt het circuscentrum in maart 2022 een nieuwe editie van haar jaarlijks festival te organiseren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?