| De voorstelling 'Mise en Place' stelt op humoristische wijze de vraag 'wie ben ik?'

Jeugdtheater BRONKS komt met ‘Pay What You Dare’- concept

JP
© BRUZZ
29/12/2021

Nadat BRONKS al enkele keren op het laatste moment voorstellingen moest schrappen en weer opstarten, heeft het jeugdtheater ‘Pay What You Dare’ bedacht. Koop een ticket als je durft. Wordt een voorstelling geannuleerd, dan gaat de opbrengst van het ticket naar een persoon die het hard nodig heeft.

Nu de Raad van State de beslissing om de theaters te sluiten heeft geschorst, lijkt de kust voorlopig veilig. Maar wat als de cijfers verder de lucht ingaan? Het jeugdtheater BRONKS is de onzekerheid, het annuleren en terugbetalen "grondig beu".

Daarom bedacht het theater dat, indien de sector toch op slot zou moeten, de ticketinkomsten integraal gaan naar het SOS Relief-fonds van State of the Arts. Dat fonds koppelt gulle gevers aan mensen die de kosten voor hun levensonderheid niet meer kunnen dekken.

Alles opgestart in 24 uur

"We hebben 23 december ontgoocheld en teleurgesteld de stekker eruit getrokken om de ploeg rust te geven, gezelschappen te contacteren om te zeggen dat ze niet kunnen spelen." Toen dinsdag bekend raakte dat de Raad van State de beslissing van het Overlegcomité heeft geschorst, is "de hele BRONKS-machinerie weer aangezet," zegt woordvoerster Soetkin Van Rossem.

"Productie en chef techniek, ticketing, communicatie, onze vormgever... In 24 uur tijd hebben we een hele campagne opgezet en het theater voor geopend verklaard. Het was een rush, maar tegelijkertijd hebben mensen uit verlof moeten terugkomen. We zijn een heel veerkrachtige sector, maar voor hoe lang nog? De rek begint eruit te geraken."

"Tot voor de sluiting liep de ticketverkoop ongelooflijk goed. Daar doen we het voor. En voor de bezoekers die hier komen voor escapisme en schoonheid. We willen ook faciliteren dat de artiesten kunnen spelen."

In januari staan er inmiddels weer vijf voorstellingen geprogrammeerd, waaronder 'Mise en Place' een theatervoorstelling voor 6+ die net in première is gegaan. "Als je me niet ziet, ben ik er wel? Alles draait om het filosofische begrip ‘ik’," licht Van Rossem een tipje van de sluier "Het is absurd en heeft veel humor, het is een soort absurdistische trip."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni