Alles over het Brusselse cultuurlandschap in één gids

© Stichting voor de Kunsten

De nieuwe culturele gids van Brussel ligt vanaf vrijdag in de rekken. Alle culturele evenementen van het jaar worden er gebundeld in één boek. Nieuw dit jaar is een persoonlijke selectie van honderd niet te missen evenementen.

Eind november ligt traditiegetrouw de culturele gids van Brussel in de rekken. Al 21 jaar lang publiceert de Stichting voor de Kunsten een overzicht van de belangrijkste culturele evenementen in onze hoofdstad.

Aangezien cultuur een gemeenschapsbevoegdheid is, lijkt het Brusselse cultuurlandschap vaak zeer gefragmenteerd. Met hun jaarlijkse uitgave wil de Stichting voor de Kunsten Brusselse cultuur promoten, en dat over de taalgrenzen heen.

Niet te missen

De culturele gids bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je een chronologisch overzicht van de belangrijkste evenementen. Vijf experts kregen bovendien de vraag om in totaal honderd must see-evenementen op te lijsten, tien per maand. Die worden in de gids extra uitgelicht.

In het tweede deel krijg je dan een overzicht van de Brusselse culturele tempels en hun programmatie. Naast theaterzalen, jazzclubs en bioscopen vind je er ook plekken voor thematische bezoeken of geleide stadswandelingen.

De nieuwe gids kost 10 euro en is te koop in de Brusselse boekhandels en toerismebureaus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?