De 3 beste evenementen voor kinderen van de week

Joepie, vakantie! Tijd om de godganse dag te gamen, broer of zus in de haren te zitten en je kapot te vervelen. Of... je te laven aan een van de vele voorstellingen en films op jouw maat tijdens de festivals Big Bang en Filem'on, de geheimen van Harry Potter of het genie van Picasso.

FILEM'ON
De tiende editie is goed voor meer dan 130 films. Een aanrader voor de kleinsten is Beestenboel (3+): een vijftig minuten durende compilatie van zeven woordloze kortfilms. Het Chinese Bloom gaat over de liefde tussen een rups en een regenworm. In het Duitse Octopus sukkelt een octopus met het bakken van een lekkere cake. Tsatsiki, dad and the olive war (8+) is de derde jeugdfilm rond een Zweedse jongen die Tobias heet maar zichzelf Tsatsiki noemt omdat zijn vader een Griek is. Ook in Ma vie de Courgette (6+) snijdt regisseur Claude Barras een gevoelig, ernstig thema aan zonder zwaar op de hand te worden. Filem’on maakt werk van de omkadering van de filmvertoningen en zorgt met inleidingen, ciné-concerts, visuele performances en workshops voor leven in de brouwerij.
30/10 > 6/11, verschillende locaties, www.filemon.be

© David Douglas Duncan
PICASSO. SCULPTURES
Bozar zoomt in op het driedimensionale werk van de Spaanse meester. Meer dan tachtig beeldhouwwerken zijn er te zien, speelse, intrigerende of komische beelden van goden, dieren, menselijke figuren en muziekinstrumenten. Bozar werkte voor de expo een Picasso-programma uit op maat van families. Na de ontdekkingstochten met het gezin bezoeken kinderen en volwassenen de tentoonstelling samen met een gids die in zijn caddie allerlei soorten kleurmateriaal mee heeft. Na afloop van het bezoek worden de kinderen uitgenodigd om het gezicht van Picasso na te maken.
Ontdekkingstochten (6+), 2 & 20/11, 28/12, 4/1, 1/3, 14.30
Family Day Picasso (3+), 12/2
EXPO HARRY POTTER
Een nieuw Harry Potter-boek, vijf nieuwe Harry Potter-filmprequels, nieuwe digitale Harry Potter-verhalen van auteur J.K. Rowling: wij kunnen de fratsen van de leerling-tovenaar al een tijdje niet meer volgen. Maar voor de nostalgici zet Harry Potter: the exhibition alles wat voorafging nog eens even op een rijtje. Spectaculair of erg interactief is deze expo niet, maar ze zet de fantasie weer aan het werk, en dat is altijd de sterkte van de Potter-reeks geweest. Rep je naar de Heizel, jongens en meisjes, want na een eerdere verlenging van de expo is het op 6 november echt wel afgelopen.
> 6/11, Brussels Expo

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Vakantie in eigen stad: 40+ staycation tips
  • Openluchtzwembaden: 4 tips voor verkoeling
  • Wandelen langs de Vijvers
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement