De 3 beste films van de week

Bij de nieuwe films in de zalen zitten de Gouden Palm, een nieuwe superheldenfilm en een computeranimatiefilm. Maar de grootste hartendief is deze week Ma vie de Courgette.MA VIE DE COURGETTE
Het had de titel kunnen zijn van een alternatieve documentaire die kleinschalige, empathische landbouw promoot. Maar het is de titel van een Frans-Zwitserse stop-motionfilm voor kinderen én iedereen die ooit kind geweest is. Courgette is de geuzennaam van een mishandelde jongen die na de dood van zijn moeder in een weeshuis terecht komt. Lotgenoten met elk hun eigen verhaal en een vriendinnetje om verliefd op te worden, helpen Courgette aan courage. Meer Ken Loach dan Walt Disney en terecht bejubeld.
FR, CH, 2016, dir.: Claude Barras, 66 min.
Galeries, Le Stockel, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies/Toison d’Or, VendômeI, DANIEL BLAKE
Vorige week zei Ken Loach in Bruzz: “De staat doet er alles aan om je te overtuigen dat je ellende je eigen schuld is en niet het gevolg van het falen van een inadequaat, ideologisch fout systeem.” De tweevoudig Gouden Palm-winnaar is een rooie rakker die gruwt van lange rijen voor voedselbanken en asociale sociale bijstand. Maar hij is ook een begenadigde verteller die onervaren acteurs kan laten schitteren in een eenvoudige, levensechte verhalen die recht naar het hart gaat. Het meeslepende I, Daniel Blake is daar een prachtvoorbeeld van.
UK, FR, BE, 2016, dir.: Ken Loach, act.: Dave Johns, 
Hayley Squires, 100 min.
Le Stockel, UGC De Brouckère, UGC Gulden Vlies/Toison d’Or, Vendôme

SING STREET
In het Dublin van de jaren tachtig raapt een vijftienjarige jongen zijn moed bijeen en spreekt het meisje aan dat zijn hart doet sneller kloppen. Maar liegen dat je in een band speelt, is geen goed idee. Natuurlijk is het plezant om Take on me van a-ha nog eens in volle glorie te horen net als  Rio van Duran Duran, Town Called Malice van The Jam en al die andere liedjes die het jongeren mogelijk maakten om de donkere jaren tachtig te overleven. Maar nostalgie is géén voorwaarde om te kunnen genieten van deze ontroerende en heerlijk oprechte muzikale film. 
IE, 2015, dir.: John Carney, act.: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, 106 min. ​
Cinema Aventure, UGC Gulden Vlies/Toison d’Or

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • De auto geeft tegengas: de strijd om de straat
  • Hoe een witte en gekleurde school enkel de voordeur delen
  • Moedige starters in de Dansaertstraat
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Binnengluren in het pornopaleis: 40 jaar Cinema ABC
  • L'art Belgo-Conlogais s'expose
  • Serge Aimé Coulibaly counters the virus with WAKATT
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement